Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Блекаут в Україні можливий лише в теорії, – Галущенко

Енергетики напрацювали низку рішень для забезпеченя населення електроенергією
Герман Галущенко
Джерело: відкриті джерела

Міністерство енергетики України разом зі спеціалістами напрацювали низку рішень для забезпечення стабільної роботи енергосистеми в умовах постійних атак. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба відомства.

Він наголосив, що блекаут в Україні можливий лише в теорії.

"Наша енергосистема протягом майже трьох місяців працює під постійними систематичними обстрілами. Тому вже є набір технічних рішень, щоб забезпечити стабільність її роботи. Це стосується і генерації, і передачі електроенергії. Впевнений, що система втримається і надалі при подальших можливих ударах", – наголосив міністр.

За його словами, на сьогоднішній день існує низка ефективних рішень як з точки зору фізичного захисту енергооб’єктів, так і технічного балансування системи. Блекаут в Україні можливий теоретично, проте енергосистема постійно доводить свою стійкість впродовж майже трьох місяців масованих атак, – зауважив Галущенко.

При цьому також додав, що через значні ушкодження як генерації, так і систем передачі електроенергії до кінця опалювального сезону доведеться застосовувати графіки обмеження електропостачання. Проте вони мають бути контрольованими.

"Основна наша мета – зробити, щоб відключення були плановими і прогнозованими, щоб споживачі чітко розуміли, коли буде відключено електроенергію, а оператори систем розподілу дотримувались графіків відключень", – зазначив міністр.

В той же час, за його словами, не зважаючи на постійний моніторинг за дотриманням графіків відключень, порушення все ж є.

"На жаль, є факти порушень, перш за все, з боку ОСР. Тому ми вживаємо заходів, в тому числі щодо керівників", – сказав Галущенко.

Нагадаємо, в "Укренерго" також оцінювали можливість тотального блекауту в країні. 

"Теоретично може загрожувати, на практиці я не бачу такої небезпеки зараз. Я вважаю, що найгірше ми вже пройшли з цими атаками ракетними, я дуже на це сподіваюсь. Динаміка цих атак і ефект від тих атак показує, що росіяни мають все меншу і меншу здатність", – заявляв голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Читайте також:
"Немає нічого спільного з законом", - адвокат про кримінальну справу проти Кропачова
На Закарпатті під час сварки чоловік підпалив 10-річного сина своєї співмешканки: Дитина померла в реанімації
Кропачов: Телеканал та бізнес працюватимуть і надалі незважаючи на кримінальну справу проти мене
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25