Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Актора Ступку визнали винним у справі про ДТП у нетверезому стані

Суд призначив покарання у вигляді обмеження волі на три роки та позбавив його права керування на вісім років
Остап Ступка
Джерело: відкриті джерела

Суд визнав винним актора Остапа Ступку в справі про ДТП у нетверезому стані. Народному артисту призначили покарання у вигляді обмеження волі на три роки та позбавили права керування на вісім років, розповіли в прокуратурі.

"За сукупністю доказів сторони обвинувачення чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до трьох років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами на вісім років", – повідомили у відомстві.

Таким чином актор не опиниться за ґратами, а буде зобов'язаний упродовж трьох років виконувати суспільно-корисні роботи, пояснив адвокат Ступки в коментарі "Суспільному".

Вирок буде оскаржено

Захист актора заявив, що планує подавати апеляцію. 

"Я погоджусь зі своїм захисником, що це досить несправедливе рішення. Є багато пом'якшуючих обставин. Ми могли вийти на штраф, що було б доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально – це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля арештованого майна", – сказав Остап Ступка.

Оскаржуватиме вирок і прокурор "з підстав неправильного застосування закону про кримінальну відповідальність, через м'якість призначеного покарання".

Про ДТП за участі Ступки

Аварія сталася ввечері 4 квітня у Голосіївському районі столиці. Авто Остапа Ступки зачепило легковик, у якому перебував чоловік 1984 року народження. Потерпілий отримав травми. Винуватця аварії затримали і помістили до СІЗО.

"Слідчі встановили, що керманич виїхав на зустрічну смугу та в’їхав в припаркований транспортний засіб. Під час перевірки його на стан сп’яніння прилад Драгер показав 1,62 проміле. Порушника поліцейські затримали на місці події у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а потерпілого госпіталізували у лікарню", – розповідали правоохоронці.

Згодом Ступці повідомили про підозру. А вже 6 квітня акторові обрали запобіжний захід. Він мав перебувати під нічним домашнім арештом.

Читайте також:
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено