Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЗСУ за добу вистрілюють річний запас артснарядів країни Європи

Різкий перехід на військові рейки створює кризу ланцюгів постачання в Європі
Джерело: відкриті джерела

Українські військові за добу на фронті використовують близько п'яти-шести тисяч артилерійських снарядів, що становить річне замовлення невеликої європейської країни у мирний час. Про це пише Financial Times з посиланням на дані гендиректора норвезької компанії – виробника зброї Nammo Мортена Брандцега.

Видання вказує, що різкий перехід на військові рейки створює кризу ланцюгів постачання в Європі, оскільки оборонні виробники намагаються наростити виробництво для поповнення національних запасів, а також для підтримки поставок в Україну.

Зокрема, виробник зброї Nammo наголошує, що масштаб інвестицій для задоволення попиту створює "величезне навантаження на фінанси в цілому здорової оборонної компанії".

При цьому додається, що попит на деякі компоненти настільки високий, що час постачання збільшився з місяців до років. Це призвело у тому числі до боротьби за постачання матеріалів. 

Про майже таку ж кількість використаних снарядів раніше повідомляли офіційні особи з питань оборони Сполучених Штатів Америки. Тоді заявляли, що українські військові за два дні війни проти Росії витрачають таку кількість снарядів, яку в США виготовляють за місяць. (Сполучені Штати наразі можуть виготовляти близько 14 тисяч 155-мм гаубичних снарядів на місяць.)

До цього The Wall Street Journal повідомляв, що Європа намагається наростити виробництво боєприпасів у достатньому обсязі для України та себе, але стикається із серйозними труднощами. 

Читайте також:
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну