Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Журналістів повертають до Верховної Ради, але є обмеження

Представники медіа не зможуть працювати безпосередньо у кулуарах парламенту, їх запрошуватимуть до пресцентру

Верховна Рада України

Джерело: Офіс Президента

Спікер парламенту Руслан Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Верховної Ради в умовах дії воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

"Відтак журналісти медіа мають можливість висвітлювати діяльність Верховної Ради України безпосередньо у приміщенні українського парламенту", – йдеться в дописі.

Розпорядженням затверджено положення "Про акредитацію медіа при Верховній Раді України дев’ятого скликання на період дії воєнного стану в Україні".

Напередодні Стефанчук та керівник апарату В'ячеслав Штучний провели зустріч із журналістами та поінформували їх про особливості роботи медіа у пресцентрі, зокрема, щодо дій під час оголошення повітряної тривоги.

Є обмеження

У ВР підкреслили, що одночасно у пресцентрі можуть перебувати не більше 30 представників медіа. Це обумовлене безпековими вимогами і кількістю місць у найпростішому укритті будівлі парламенту.

Журналісти зможуть працювати тільки в пресцентрі на третьому поверсі Верховної Ради. Доступ до кулуарів на другому поверсі закритий. Для роботи в парламенті представникам засобів масової інформації необхідно буде пройти переакредитацію − її порядок незабаром оприлюднять.

До пресцентру допускатимуть не більше двох медійників від кожного ЗМІ. Представникам медіа заборонятиметься, зокрема, проводити пряму трансляцію з будівлі парламенту, фотографувати фортифікаційні споруди у ВР, анонсувати парламентські засідання.

Оприлюднювати інформацію про роботу ВР можна буде через годину після оголошення перерви в пленарному засіданні.

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
В Україні повністю заборонять рекламу казино і запровадять обмеження для гравців
Рада дозволила працівникам "Укрпошти" використовувати зброю
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"