Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ: Його вже призначено на іншу посаду

Тепер Олександр Яковець буде очільником Держспецтранспорту
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Олександра Яковця з посади командувача Сил підтримки Збройних сил України. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Офіс Президента

Іншим указом Зеленський призначив Яковця головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту.

Офіс Президента

Натомість указом №245/2024 з посади голови адміністрації Державної спеціальної служби транспорту було звільнено Богдана Бондаря.

Офіс Президента

На сайті Міноборони зазначається, що Бондар буде зарахований у розпорядження Міністра оборони України і виконуватиме обовʼязки з координації діяльності та контролю процесу розбудови фортифікаційних споруд.  

Що відомо про Яковця?

Бригадний генерал Олександр Яковець народився 21 вересня 1972 року в селі Олексіївка Жмеринського району Вінницької області. Закінчив Камʼянець-Подільське вище військово-інженерне командне училище (1993), Національну академію оборони (2005) та Національний університет оборони України (2019). 

Службову карʼєру у Збройних силах України розпочав 1 серпня 1989 року. Обіймав різноманітні командні та штабні посади, включаючи командира інженерно-саперного взводу, командира інженерно-саперного батальйону, заступника командира з озброєння, начальника інженерної служби та інші. 

З 2020 до 2024 року був начальником інженерних військ – начальником управління інженерних військ Командування Сил підтримки Збройних сил України. 

З березня 2024 року перебував на посаді командувача Сил підтримки Збройних сил України.

Чим займається Держспецтранспорту?

Державна спеціальна служба транспорту – спеціалізоване військове формування, яке входить до системи Міністерства оборони України, призначене для забезпечення стійкого функціонування транспорту в мирний час та в особливий період.

В особливий період ДССТ залучається до виконання заходів територіальної оборони, а також заходів, спрямованих на додержання правового режиму воєнного стану.

Читайте також:
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ