Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка

Фігурант вдарив підлітка ножем у груди, пошкодивши йому серце
В Одесі затримали харків’янина, якого підозрюють у вбивстві підлітка
Джерело: Нацполіція

В Одесі затримали 24-річного харків’янина, якого підозрюють у вбивстві підлітка. Тепер йому загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУ НП в Одеській області.

Інцидент стався пізно ввечері 6 квітня на вулиці Варненській, коли двоє неповнолітніх однолітків поспішали додому до настання комендантської години.

"Дорогою їх гукнули молоді чоловіки, які сиділи на лавці біля дитячого майданчика і захотіли закурити. 16-річні приятелі відповіли незнайомцям відмовою, через що двоє невдоволених молодиків з компанії розпочали з ними словесну перепалку та штовханину", – розповіли в поліції.

Один зі зловмисників побив юнака, але той застосував сльозогінний балончик, втік і зателефонував до однієї з приватних охоронних фірм з проханням допомоги.

У той самий час другий зловмисник "розбирався" з іншим школярем і під час сутички вдарив його ножем у груди, пошкодивши серце.

"Коли побитий юнак повернувся, його приятель лежав на землі у крові, а компанії незнайомців вже не було. Він викликав швидку. Приїхали охоронці, намагались надати пораненому одеситу долікарську допомогу, але, на жаль, він помер до приїзду медиків. Попередньо, смерть хлопця настала в результаті травми серця та гострої крововтрати. Точна причина смерті буде встановлена за результатами судово-медичної експертизи", – додали в поліції.

Вже наступного ранку правоохоронці встановили особу та місцепроживання правопорушника і затримали його в орендованій квартирі в Хаджибейському районі міста.

Ним виявився 24-річний житель Харкова. 

"Криміналісти слідчого управління за допомогою мобільної ДНК-лабораторії оперативно дослідили біологічні сліди, вилучені під час першочергових слідчих дій. Результати даного дослідження підтвердили причетність молодика до скоєння даного злочину", – йдеться у повідомленні.

Під час проведення слідчих дій він розповів, що викинув знаряддя злочину на козирок над під’їздом житлового будинку неподалік від місця події. Правоохоронці вилучили ніж та разом з іншими речовими доказами скерують на експертизу.

"За наявності достатніх доказів слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – в умисному вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині", – додали в поліції.

За скоєне йому загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

За фактом побиття другого хлопця розпочали провадження за ст. 125 Кримінального кодексу України. За це загрожує штраф або громадські чи виправні роботи.

Раніше ми повідомляли, що у Чернігові правоохоронці затримали 21-річну студентку. За даними слідчих, під час сварки вона застрелила свого 50-річного батька із бойового пістолета.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька