Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Я малюю Україну: 10 травня Перший приватний музей українського сучасного мистецтва оголосить переможців онлайн-конкурсу дитячого малюнка

Переможців обирали з понад 1000 робіт
Джерело: Ukraine World News

Конкурс, який об'єднав маленьких художників віком від 9 до 13 років у творчому прагненні відобразити мирну і вільну Україну, добіг свого кінця. Роботи переглянуто, онлайн-голосування завершено. Тепер Перший приватний музей українського сучасного мистецтва, який був організатором даного конкурсу, 10 травня назве імена переможців.

Малюнки переможців конкурсу будуть експоновані в залах Музею та виставлені на музейній сторінці Facebook.

Організатори зізнаються: за 3 місяці їм надіслали понад 1000 робіт.

Як відбувалось оцінювання робіт?

Кожній роботі було присвоєно індивідуальний номер для того, щоб зробити роботу анонімною. Саме в такому вигляді малюнки були подані на оцінку журі.

Далі – голосування за приз глядацьких симпатій. Онлайн-голосування розпочалося 25 квітня і мало б завершиться 29 квітня. Втім, через велику кількість користувачів, які хотіли віддати свій голос за малюнок-фаворит, голосування було продовжено до 6 травня. Наразі голосування завершено, технічні спеціалісти перевіряють результати голосування на предмет доброчесності.

"10 травня ми оголосимо переможців. Після того як буде оголошено переможців за версією журі та переможця на основі глядацьких симпатій, всі роботи будуть опубліковані на нашому сайті", – додають організатори.

Водночас вони зазначають, що конкурс викликав дуже великий інтерес серед учасників, але, на жаль, були автори, які не відповідали умовам конкурсу.

"Зараз вже точно можемо сказати, що є учасники, які не відповідають встановленим віковим категоріям або подали на конкурс декілька робіт. В результаті в нас залишаться лише ті роботи, які претендують на отримання призів", – кажуть в музеї.

А хто ж судді?

Роботи конкурсантів оцінювало професійне журі:

  • Алєксєєва Ірина – мистецтвознавець МСМУ, куратор музейних проєктів
  • Афанасьєв Андрій – реставратор МСМУ, художник
  • Тарчевська Катерина – культуролог, куратор мистецьких проєктів, автор статей та матеріалів з культури та мистецтва
  • Агамян Олена – художник-графік, педагог, дослідниця мистецтва, член СХУ. Автор просвітницького проєкту "Художня майстерня" (НХМУ)
  • Рапопорт Люба – художник
  • Агамян Ануш – художник, викладач
  • Котков Ігор – художник
  • Пуханова Лариса – художник
  • Міловзоров Олександр – український художник, член Національної спілки художників України (з 1963 року), заслужений художник України (1988)
  • Чернобородова Світлана – мистецтвознавець, історик мистецтва.

Ми ж принагідно нагадаємо, що цей конкурс – унікальна можливість для дітей продемонструвати своє бачення України через мистецтво, висловити свої мрії та сподівання. Організатором конкурсу є Перший приватний музей українського сучасного мистецтва за підтримки Благодійного фонду Сергія Цюпка.

Читайте також:
Я малюю Україну – мирну та вільну!: Перший приватний музей українського сучасного мистецтва назвав імена переможців онлайн-конкурсу дитячого малюнка
Британський музей ідентифікував римського імператора як трансгендерну жінку
Про місію, міжнародну підтримку та злочини Росії тоді і зараз. Розмова з директоркою Музею Голодомору Лесею Гасиджак
ЮНЕСКО планує створити перший у світі віртуальний музей викрадених артефактів, – ЗМІ