Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Уряд уже шукає шляхи для порятунку у холодну пору року, аби не залишитися без тепла і світла
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Уряд України сьогодні, 8 травня, створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону. Представники ключових міністерств та відомств координуватимуть всі роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як зазначив глава українського уряду, до складу штабу увійдуть представники ключових міністерств та відомств, народні депутати, представники громад.

"Штаб координуватиме всі роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору, модернізації та адаптації паливно-енергетичного комплексу до нових викликів", – пояснив Шмигаль.

Посадовець зауважує, що планується активніше залучати допомогу від партнерів і працювати над вирішенням боргової кризи в енергетиці.

"Зробимо усе, щоб наступної осені та взимку в оселях усіх українців було світло і тепло, а підприємства мали доступ до електропостачання", – наголосив Шмигаль.

Також, як зазначає український прем'єр, сьогодні уряд ухвалив низку рішень в енергетичній сфері, зокрема збільшив у п'ять разів субсидії на електроенергію для жителів Харківської області, які залишилися без світла через російські атаки.

"Попереду ще багато роботи, але ми обов’язково впораємося і збережемо стійкість та міцність української енергетики", – зауважив Шмигаль.

В Україні через обстріли РФ неодноразово виникав дефіцит електроенергії. Енергетики зазначали, що цьогоріч росіяни зруйнували 50% генерації. Ремонтники оперативно лагодять пошкоджені об'єкти, але обстріли повторюються. Тож Україні доводиться імпортувати електроенергію з Європи, компенсуючи таким чином дефіцит.

Сьогодні, 8 травня, росіяни влаштували пекельну ніч, обстрілявши об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Читайте також:
Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям "розумних мереж", - Міненерго
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
Кабмін остаточно заборонив рекламу казино і запровадив обмеження для гравців
Економне використання електроенергії має стати новою звичкою для всіх нас, – Шмигаль