Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ДТЕК у січні імпортував 60 млн кВт-год електроенергії

Імпорт електроенергії дозволяє зменшити дефіцит і підтримати населення та економіку України
Джерело: відкриті джерела

ДТЕК поставив в енергосистему України у січні цього року 60 млн кВт-год електроенергії. Про це повідомляє компанія в своєму Telegram.

Зазначається, що це дозволяє зменшити дефіцит в енергосистемі і скоротити тривалість відключень. В ДТЕК пообіцяли, що завдяки імпорту дефіцит в енергосистемі потенційно може зменшитись майже вдвічі.

"Поставки електроенергії з ЄС можуть збільшитись до 1 млрд кВт-год на місяць, що дорівнює споживанню близько 4 мільйонів домогосподарств. Для цього Україні потрібно укласти відповідні угоди з західними партнерами", - йдеться в повідомленні.

В ДТЕК заявляли, що поточна потужність на передачу електроенергії дозволяє імпортувати десь 500 млн кВт-год електроенергії на місяць, що дорівнює місячному споживанню 2 млн домогосподарств.

Що було раніше

Відповідаючи на запитання, наскільки сильно відключення електроенергії як у них вдома, так і в інших місцях впливають на їх повсякденне життя, 19% людей відповіли "дуже сильно впливають". Ще  24% обрали "досить сильно впливають", 35% – "помірно впливають", 8% – "слабо впливають", 4% – "взагалі не впливають".

Про це свідчить опитування, що проводилося соціологічною службою Центру Розумкова

Найчастіше на цей вплив вказують жителі великих (100 тис. і більше жителів) міст (тут 49% відповіли, що ці відключення дуже сильно або досить сильно впливають на їх життя), меншою мірою жителі середніх, малих міст та смт (43%) та сіл (36%).

Оцінюючи дії влади та енергетичних кампаній з ліквідації наслідків ударів Росії по об’єктах енергетичної інфраструктури України і відновлення енергопостачання за шкалою від нуля до 10, де "0" означає "вкрай незадоволені", а "10" – "дуже задоволені", в середньому респонденти оцінюють рівень задоволеності цими діями 6,6 бала. Низький рівень задоволення (від 0 до 3 балів) висловлюють 14% опитаних, високий рівень задоволення (від 7 до 10 балів) – 55,5% опитаних.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням