Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В Україні готується законопроєкт про покарання чоловіків, що незаконно виїхали за кордон під час війни, – Клименко

На цей час жодних покарань не передбачено
Джерело: Уніан

В Україні готується проєкт закону, який передбачатиме покарання чоловіків, які незаконно перетнули кордон під час війни. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає "РБК-Україна".

За його словами, це буде спільна ініціатива парламенту та уряду.

На сьогодні, зазначив міністр, для чоловіків не передбачено жодних покарань, коли вони незаконно перетинають кордон, а потім повертаються.

"На сьогодні таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон... Вони мають відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон", – додав Клименко.

Нагадаємо, через воєнний стан чоловікам від 18 до 60 років заборонено виїжджати за межі України. Однак є багато ділків, що намагаються "допомогти" тим, хто хоче виїхати. Так, ми писали, що посадовець Київської ОВА організовував незаконний перетин кордону через систему "Шлях".

Читайте також:
В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців
Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович