Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Уряд призначив наглядову раду "Нафтогазу"

До наглядової ради увійшли чотири незалежних членів та двоє представників держави

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів призначив наглядову раду НАК "Нафтогаз України". Про це поінформував у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що на сьогоднішньому засіданні затвердили на посади членів наглядової ради шістьох переможців відбору: чотирьох незалежних членів та двох представників держави.

"На фінішну пряму також виходить процес відбору директора НАБУ. Уряд зацікавлений, щоб конкурс завершився якнайшвидше і ми отримали фахового очільника цієї ключової для держави інституції", – йдеться в повідомленні.

За інформацією "Економічної правди", незалежними членами наглядової ради стали колишній старший віцепрезидент норвезької компанії Equinor (Statoil) Анфіннсен Тор Мартін, президент та гендиректор Vermilion Energy Маріно Ентоні, Хуквей Річард, який має 33-річний досвід роботи у компанії BP, та професор бізнес-школи INSEAD Людо ван дер Хейден.

Представниками держави стали заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма та радниця прем‘єр-міністра України з питань енергетики Наталя Бойко.

До цього повноваження наглядової ради "Нафтогазу" виконував Кабінет міністрів.

НАК "Нафтогаз" України працює без наглядової ради з вересня 2021 року. Тоді було звільнено представників держави. З того часу функції наглядової ради виконував Кабмін. 

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні