Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Українців сповіщатимуть про відключення світла через SMS: Як підключити послугу

Сповіщення надходитимуть, навіть якщо в абонента відсутній інтернет
Джерело: відкриті джерела

Мобільний оператор lifecell спільно з постачальником електроенергії YASNO запускає нову послугу, яка поки що буде доступна лише для мешканців Києва. Абоненти зможуть отримувати безкоштовні SMS-повідомлення про час можливого відключення світла за своєю адресою, згідно з розкладом діючих графіків. Про це повідомив гендиректор YASNO Сергій Коваленко.

"Для тих, хто не любить контактувати з графіками і запам'ятовувати зайву інформацію, ми з колегами з lifecell запустили сервіс SMS-нагадувань про час імовірних стабілізаційних відключень. Ви отримаєте повідомлення від lifecell десь за 15 хвилин до того, як світло має бути відключене за графіком", – йдеться в повідомленні.

Крім того, сповіщатимуть і у випадках, коли будуть задіяні екстрені відключення.

SMS-нагадування дозволять отримувати інформацію, навіть якщо в абонента відсутній інтернет і немає змоги перевірити графік відключення на сайті постачальника. Щоб підключити безкоштовну послугу, потрібно:

• набрати з мобільного *277#;

• обрати опцію "Активувати";

• ввести номер групи. Дізнатись, до якої групи належить ваша адреса, можна на сайті YASNO.

Після цього абонент щоразу отримуватиме SMS з номера 277 за декілька хвилин до того, як може бути застосоване стабілізаційне відключення відповідно до графіка. У разі екстреного відключення надійде повідомлення про те, що графіки не діють. У будь-який час абонент може змінити адресу, за якою бажає відслідковувати відключення, або відмовитися від послуги.

Раніше Мінцифра спільно з eQualitie передали провайдерам 172 батареї SBL. Це допомагає живити інтернет-мережі, поки немає електрики (максимум 10–12 год), а людям – бути на зв’язку з рідними та знати останні новини.

Читайте також:
В Yasno пояснили, чому відключення світла іноді не збігається з графіками
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів