Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українці зможуть отримати кешбек за купівлю українських товарів

Програма може запрацювати вже цьогоріч
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Українці можуть скористатись новою послугою – отримати компенсацію частини оплати товарів і послуг, вироблених в Україні. Це держава запроваджує у межах нової державної програми кешбеку "Купуй українське", повідомив президент Володимир Зеленський на презентації платформи "Зроблено в Україні", передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідне доручення надійшло до уряду від глави держави.

"За купівлю певних типів зроблених в Україні товарів і послуг громадяни України зможуть отримати повернення частини коштів на спеціальну картку", – сказав Зеленський.

Мета програми – залишити українські гроші в Україні. Вона може запрацювати вже цьогоріч.

Президент зазначив, що новостворена платформа "Зроблено в Україні" має стати майданчиком постійного прямого діалогу держави і підприємців.

"Це податки, це зарплати наших воїнів, це можливості нашої держави, зокрема й оборонні. Уже готують параметри українського кешбеку: фінансові й технічні", – додав глава держави.

Локалізація виробництв

Крім того, президент повідомив, що уряд України напрацює і презентує кроки щодо розширення локалізації вітчизняного виробництва, зокрема зброї та техніки.

Зокрема, мають бути ліквідовані бар'єри, "що заважають створювати нові та розширювати наявні виробництва".

Серед прикладів таких бар'єрів, які заплановано в найкоротші терміни усунути, – довге підключення до мереж і проблеми при зміні цільового призначення землі.

Нагадаємо

Кабінет міністрів затвердив зображення торговельної марки для товарів, вироблених в Україні. Зображення "Зроблено в Україні" зможуть безкоштовно використовувати бізнес, установи та організації незалежно від форми власності.

Логотип розробляли у Міністерстві економіки. Після його затвердження урядом міністерство подасть заявку на держреєстрацію торговельної марки, а також розробить брендбук на основі логотипа.

Використання логотипа та брендбуку буде безкоштовним для державних органів, органів місцевого самоврядування, бізнесу, інших установ та організацій незалежно від форми власності.

В уряді кажуть, що бренд допоможе виділити товари, виготовлені українським виробником, серед подібних товарів в обігу, популяризувати товари українського виробництва та стимулювати внутрішній попит на них.

Читайте також:
У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки
ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО