Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українська розвідка створила базу російських військових злочинців

Це допоможе Україні відстоювати свої інтереси в міжнародних судах
Джерело: відкриті джерела

В Україні створена база російських командирів, які чинили злочини в країні. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Він наголосив, що в базі містяться дані як про офіцерський склад російських військових злочинців, так і про вище командування. Й до того ж, за словами Скібіцького, українська розвідка знає, хто саме з російських командирів починав війну.

"Той же самий генерал Кузовльов, інші генерали, які зараз посідають дуже високі позиції в ЗС РФ. Ми відстежуємо таку діяльність, ми збираємо таку інформацію, тому що вона необхідна", – додав представник ГУР.

При цьому зазначив, що розвідка продовжує накопичувати відповідний матеріал.

"Активно працюємо з МЗС, з Офісом генпрокурора для того, щоб представити всі докази, які необхідні. А як ми знаємо, воєнні злочини не мають терміну давності, і в будь-який момент ці дані можуть бути представлені Головним управління розвідки", – наголосив Скібіцький.

Він також додав, що ця інформація вже була використана у Міжнародному суді ООН в Гаазі, коли Україна позивалась стосовно фінансування і підтримки терористичної діяльності РФ в Україні.

Читайте також:
"Немає нічого спільного з законом", - адвокат про кримінальну справу проти Кропачова
На Закарпатті під час сварки чоловік підпалив 10-річного сина своєї співмешканки: Дитина померла в реанімації
Кропачов: Телеканал та бізнес працюватимуть і надалі незважаючи на кримінальну справу проти мене
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25