Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ситуація в Бахмуті важка. Окупанти намагаються перерізати дві траси постачання ЗСУ, – експерт

Окупанти одночасно наступають на трьох напрямках – з півдня, півночі та сходу
Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація в Бахмуті, де тривають запеклі бої, складна, але контрольована Силами оборони України. При цьому росіяни не полишають спроби перерізати траси постачання ЗСУ. Про це в ефірі UWN розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

За його словами, окупанти одночасно наступають на трьох напрямках – з півдня, півночі та сходу. У самому Бахмуті бої тривають у районі стадіону "Авангард", будівельного ринку та заводу "Азон". Також росіяни намагаються форсувати річку Бахмутка.

Він зазначив, що угруповання російських військ активізувалися і в районі лінії Богданівка – Хромове. Там ворог намагається взяти під контроль трасу Бахмут – Часів Яр.

Крім того, Снєгирьов розповів, що є спроби окупантів узяти під контроль іншу ключову трасу Бахмут – Костянтинівка.

deepstatemap

"Наступ із району Іванівське. Відстань від траси, за різними оцінками, в районі Маріупольського кладовища від 500 до 700 м, фактично можемо говорити, що окупанти тримають під вогневим контролем цю ключову трасу", – сказав експерт.

При цьому уточнив, що, за даними американської розвідки, добові втрати окупантів у районі Бахмута приблизно до 1500 осіб.

Також Снєгирьов висловив сподівання, що найближчими місяцями погодні умови зміняться і ситуація буде схилятися на користь ЗСУ.

"Бруд не дає можливості перекидати оперативні резерви, використовувати автомобільну і важку бронетехніку. Цим ускладнюється локація, але росіяни активно поширюють чутки про оперативне оточення Збройних сил України в районі Бахмута, це не відповідає дійсності, від слова "абсолютно"", – підсумував він.

Крім того, експерт пояснив, що 9-місячна оборона Бахмута дала військовому керівництву України змогу провести мобілізацію, збільшити чисельність ЗСУ до мільйона осіб і навчити військових на полігонах НАТО.

"Основне завдання ЗСУ в районі Бахмута виконано на 100 відсотків", – наголосив він.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

У вечірньому зведенні Генштабу повідомляється, що на Бахмутському напрямку ворог не припиняє спроб захопити місто. Однак українські війська відбивають атаки в районах населених пунктів Бахмут, Іванівське, Богданівка та Григорівка.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням