Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

SpaceX Ілона Маска виведе на орбіту Землі український наносупутник

Наносупутник створений до 30-річчя незалежності України
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні, 3 січня, ракета-носій Falcon-9 компанії SpaceX виведе на орбіту планети український наносупутник PolyITAN-HP-30. Він був створений до 30-річчя Незалежності держави науковцями Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Запуск відбудеться з мису Канаверал у США о 16:56 за київським часом. Доправлення українського наносупутника у Сполучених Штатах стало можливим завдяки компанії "Боїнг Україна", підтримці Технічного університету Делфт і Державному космічному агентству України.

"Після виведення на заплановану орбіту наносупутник забезпечить реалізацію наукового експерименту з дослідження ефективності функціонування теплових труб (heat pipes) різних конструкцій як основного елемента систем термостабілізації космічних апаратів", – йдеться у повідомленні.

Запуск ракети можна буде побачити в прямому ефірі. Трансляція розпочнеться о 16:00 на офіційному ютуб-каналі Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет