Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Скільки цивільних людей в Україні загинуло через агресію Росії. В ООН озвучили нові дані

За січень зафіксовано 177 нових випадків загибелі цивільних

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В Україні через агресію Російської Федерації загинуло 7155 цивільних, ще 11 662 отримали поранення. Такими є дані Управління верховного комісара ООН із прав людини від 24 лютого 2022 року до 5 лютого 2023 року.

За січень-2023 в Організації Об'єднаних Націй зафіксували 177 нових випадків загибелі та 520 випадків поранення в Україні.

При цьому в ООН наголошують, що реально число загиблих є значно вищим, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають бої, йде з затримкою, і багато повідомлень потребують підтвердження.

Зокрема, йдеться, наприклад, про Маріуполь, Ізюм, Лисичанськ, Попасну та Сєвєродонецьк, де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних.

В УВКПЛ ООН зазначають, що більшість зафіксованих втрат спричинені застосуванням вибухової зброї з великою зоною ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії і реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та авіаудари.

Раніше

В Офісі генпрокурора України повідомили, що станом на ранок 4 лютого 2023 року 460 дітей загинули та понад 919 отримали поранення різного ступеню тяжкості через російське вторгнення на територію України. Проте ці цифри не є кінцевим результатом, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях України.

Читайте також:
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну