Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Розтрата 1,3 млн доларів під час ремонту вертольотів: Завершено розслідування проти ексочільника "Промоборонекспорту"

В.о. директора впродовж 2016 року безпідставно та шляхом службового підроблення розтратив кошти держпідприємства
Вертоліт ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Розтрата понад 1,3 млн доларів США коштів ДП "Промоборонекспорт" під час ремонту військових вертольотів: завершено слідство у справі стосовно колишнього очільника держпідприємства.

19 квітня 2023 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього в.о. директора державного підприємства "Промоборонекспорт", що входить до оборонно-промислового комплексу держави та перебуває під управлінням Державного концерну "Укроборонпром", який підозрюється у розтраті понад 1,34 млн доларів коштів держпідприємства. Про це інформує пресслужба САП.

"Прокурор визнав зібрані по справі докази достатніми для складання обвинувального акту та надав доручення детективам НАБУ відкрити матеріали кримінального провадження стороні захисту для ознайомлення", – йдеться в повідомленні.

У межах досудового розслідування встановлено, що в.о. директора державного зовнішньоторговельного та інвестиційного підприємства "Промоборонекспорт" впродовж 2016 року безпідставно та шляхом службового підроблення розтратив кошти держпідприємства під час виконання умов зовнішньоекономічного контракту, укладеного між Україною та однією з країн Північної Америки, про надання послуг з капітального ремонту трьох військових вертольотів. Внаслідок незаконних дій посадовця держпідприємству завдано збитків на загальну суму 1,34 млн доларів.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Про підозру указаній особі повідомила СБУ, після чого матеріали справи були передані за підслідністю до НАБУ.

Читайте також:
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
"Обмежено придатних" розділять на групи: За яким критерієм їх ділитимуть
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist