Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Росія посилює протиповітряну оборону столиці через побоювання атак безпілотників, – Bloomberg

Кремль сильно налякали атаки безпілотників на російські аеродроми
Джерело: відкриті джерела

Російська влада розгорнула установки протиповітряної оборони в Москві та її околицях після кількох атак безпілотників у центрі країни. Про це пише Bloomberg. 

Видання нагадує, що місцеві жителі виклали в соцмережі фотографії кранів, які піднімають системи "Панцир" на дахи в центрі Москви, а також захисні споруди, встановлені в Західному передмісті біля офіційної резиденції президента Володимира Путіна.

"За словами офіційних осіб, знайомих із ситуацією, які говорили на умовах анонімності, розгортання відбулося після атак безпілотників минулого місяця на військові бази в Саратові та Рязані приблизно в 500 км (311 миль) від столиці. Співрозмовники розповіли, що нові системи доповнять існуючі протиракетні системи навколо столиці", – йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, російське Міністерство оборони підтвердило, що 5 грудня по аеродромах "Дягілєво" та "Енгельс" були завдані удари з використанням безпілотників. Наприкінці грудня "Енгельс" знову був атакований безпілотниками. Пізніше у британській розвідці пояснили, чому Росія нездатна захистити свої аеродроми.

Читайте також:
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності
Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном