Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину

Натомість росіянам пропонують розвішувати портрети загиблих родичів на автомобілях і у громадських місцях
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Росія другий рік поспіль скасовує традиційну ходу "Безсмертний полк" до 9 травня. Британська розвідка повідомляє, що однією із причин цього може бути проява невдоволення населенням через війну проти України.

Також у Брянській, Псковській, Бєлгородській, Рязанській та Курській області РФ скасували паради до 9 травня. Натомість портрети загиблих родичів пропонують розвішувати на автомобілях і у громадських місцях у період з 1 до 11 травня.

Британські розвідники не виключають, що росіяни побоюються українських атак. 

"Це вже другий рік, коли скасовують марш "Безсмертний полк" і з безпекових міркувань згортають паради до Дня перемоги. Цього року Дню перемоги передує інавгурація Путіна, що відбудеться 7 травня. На розрахунок російського керівництва також могли вплинути потенціал для протестів і висловлення невдоволення війною проти України", – йдеться у звіті.

Що таке "безсмертний полк"?

"Безсмертний полк" – це російська пропагандистська громадська організація. Зареєстрована 2011 року в Томську (Росія) трьома журналістами. Організацією проводяться однойменні акції-марші з портретами та виступами-вшануванням учасників війни.

Початковою метою громадської організації було збирання історій військовослужбовців через власний сайт. В Росії та в проросійських колах, за межами Росії, акція здебільшого позиціюється як патріотична, в інших країнах – як провокативна та спекулятивна.

З початком російської збройної агресії проти України та російської анексії Криму, на фоні стимульованої екзальтації хвилі патріотизму в середині Росії, виступи організації охопили велику кількість міст Росії, активно почали проводитись за кордоном, пізніше, у 2016 році відкрито отримавши дотації з бюджету РФ у вигляді грантів

Читайте також:
"Фортифікації побудували, але не так щільно": Влада про ситуацію в прикордонні Харківщини
У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами
Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати
Держсекретар США впевнений, що Україна здатна утримати лінію фронту на сході