Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Підполковника СБУ викрили на державній зраді

Правоохоронець приховано збирав службову інформацію, яка становить державну таємницю
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу генерального прокурора за фактом державної зради викрито та затримано підполковника СБУ одного з обласних управлінь, що межує з тимчасово окупованою територією. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Слідство встановило, що правоохоронець приховано збирав службову інформацію за результатами оперативно-розшукової діяльності та інформацію, яка становить державну таємницю. Зокрема його цікавили схеми розміщення блокпостів області.

"За допомогою особистого мобільного телефону він фотографував документи. У подальшому, використовуючи месенджер Теlegram та електронну пошту, зареєстровану на російському домені, передавав інформацію представникам країни-агресора", – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків виявлено мобільні телефони, сім-картки російських операторів, грошові кошти та інші докази. Також з’ясовано, що він має зв’язки, у тому числі і родинні, з представниками правоохоронних та державних органів РФ.

Наразі готується повідомлення про підозру, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Зазначимо, що це не єдиний посадовець, якого підозрюють у збиранні даних. Зокрема, мер Полтави отримав підозру у поширенні інформації про українських військових.

Читайте також:
Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів