Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

iBox поновив роботу всіх своїх терміналів

Напередодні вони перестали працювати через ліквідацію банка-партнера "Айбокс Банк"
Джерело: відкриті джерела
В Україні відновили роботу платіжні термінали iBox. Нагадаємо, напередодні вони перестали працювати через ліквідацію банка-партнера "Айбокс Банк", який приймав платежі. Про це повідомили на Facebook-сторінці iBox.

"Як і обіцяли – лише за три дні нашій команді вдалося відновити роботу всього парку терміналів. Тому вже зараз вони працюють на повну потужність і готові приймати ваші платежі за основними послугами", – зазначили там.

Раніше

Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію "Айбокс Банку" та ліквідувати його з 7 березня. Крім того, не можна було поповнювати картки через термінали iBox.

У НБУ пояснюють, що банк систематично порушував вимоги законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації доходів та підтримував ділові відносини з високоризиковими клієнтами, які здійснювали діяльність з надання послуг з організації та проведення турнірів зі спортивного покеру.

В останні два роки через порушення у цій сфері Національний банк неодноразово вживав заходів впливу до "Айбокс Банку" у вигляді штрафу, усунення посадової особи банку з посади, зупинення окремих операцій, письмового застереження.

НБУ вказує, що частка "Айбокс Банку" становила лише 0,1% від активів платоспроможних банків, тому його виведення з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України. Вкладники зможуть повернути гроші через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі.

Акціонерами "Айбокс Банку" є Володимир Дробот, який володіє 73,92% акцій, та Олена Шевцова, яка володіє 24,98% акцій.

 

Читайте також:
Нацбанк пропонує спростити обмін пошкоджених банкнот гривні
НБУ має намір змінити правила банківської таємниці, дозволивши держорганам отримувати інформацію про рахунки
The Banker визнав Пишного найкращим головою центрального банку 2024 року в Європі та світі
Яким для банків був 2023 рік і яким буде 2024-й? Велике інтерв'ю з президентом АУБ Андрієм Дубасом