Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Київрада хоче розірвати договір оренди з посольством РФ у Києві

Йдеться про земельну ділянку на Повітрофлотському проспекті
Посольство Росії в Україні в Києві
Джерело: Уніан
На сайті Київської міської ради зареєстрували проєкт рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки з посольством Росії в Україні, повідомляє пресслужба Київради.

Ідеться про земельну ділянку площею 0,3984 га на Повітрофлотському проспекті, 27 у Солом’янському районі Києва. Договір про оренду між Київською міською радою та посольством Російської Федерації в Україні уклали ще 5 жовтня 1999 року.

Проєкт рішення про розірвання зареєстрували ще 3 квітня. Наразі документ перебуває на розгляді комісій міськради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин та з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Раніше

Україна 24 лютого 2022 року заявила про розрив дипломатичних відносин із Росією. Наразі посольство Російської Федерації в Україні не працює.

Новини за темою: Любов Цибульська: Протидія російській дезінформації не може відбуватися тільки на рівні держави, громадянське суспільство – найкращий гравець

Автори документа зазначили, що ухвалення цього рішення дозволить територіальній громаді Києва "викорінити випадки надання пільгових умов" у питаннях земельних відносин інституціям держави-агресора та сприятиме раціональному використанню землі у Києві.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"