Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Google створює штучний інтелект для ультразвукової діагностики та лікування раку

Компанія вже давно працює у сфері поєднання штучного інтелекту і боротьби з раком
Джерело: відкриті джерела

Компанія Google створює штучний інтелект (ШІ) для ультразвукової діагностики та лікування раку. Про це повідомляє Engadget.

Деталі ШІ від Google

Компанія працює над створенням штучного інтелекту для діагностування і лікування раку молочної залози на ранніх стадіях та термін вагітності у майбутніх матерів. Google також розглядає ШІ як допомогу в рентгенівському скринінгу грудної клітки на туберкульоз. Компанія разом з партнерами зобов'язалися надати 100 тисяч безкоштовних скринінгів, аби допомогти виявити туберкульоз на ранній стадії та забезпечити раннє лікування, щоб зменшити його поширення.

Дослідження вагітних та немовлят

Для цього Google оголосив про початок співпраці з кенійською некомерційною організацією Jacaranda Health. Разом вони будуть досліджувати на основі штучного інтелекту за допомогою ультразвукових методів, лікування матерів і немовлят у державних лікарнях Кенії.

Дослідження щодо раку молочної залози

Також Google співпрацює з Меморіальною лікарнею Чанг Гунг на Тайвані та з клінікою Мейо. У першій лікарні досліджується, як ШІ може виявити рак молочної залози за допомогою ультразвуку. У другій визначається роль ШІ в плануванні радіотерапії для лікування раку.

Компанія пообіцяла, що незабаром будуть опубліковані відповідні дослідження.

Google і рак молочної залози

Зазначимо, що компанія вже давно працює у сфері поєднання штучного інтелекту і боротьби з раком. Так, на початку березня у Google заявили, що створили алгоритм, який може передбачити ймовірність появи у пацієнта захворювання на рак молочної залози впродовж наступних п'яти років.

Відповідна процедура проходить шляхом скрінінгу. За маммограмою спеціальна програма виявляє ризик появи метастатичного раку молочної залози з точністю до 99%.

Читайте також:
США модернізують літак "Судного дня"
Байден планує йти на дебати з Трампом
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін