Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

G7 обговорює санкції проти компаній з Китаю, Ірану та КНДР за допомогу російським військовим, – Bloomberg

Обмеження планують прийняти до річниці повномасштабного вторгнення в Україну
Джерело: відкриті джерела

Країни G7 обговорюють питання застосування санкцій проти китайських, південнокорейських і іранських компаній, які постачають Росії запчастини і технології військового призначення. Про це пише Bloomberg.

Держави планують прийняти пакет обмежень до 24 лютого – річниці повномасштабного вторгнення на територію України. Переговори перебувають на формальній стадії. 

Перелік компаній, які будуть включені у санкційний пакет, наразі узгоджують. Зазначається, що обмеження кожної окремої країни можуть відрізнятися.

G7 намагатиметься зупинити потік військових матеріалів до Росії через треті країни, які можуть допомагати РФ обходити санкції. 

Новини за темою: Путін буде притягнутий до відповідальності, а злочини РФ не залишаться безкарними, – заява G7

ЩО ПЕРЕДУВАЛО 

У грудні 2022 року ЄС вже запровадив обмеження проти іранських військових та бізнесменів і чотирьох компаній, пов'язаних із виробництвом безпілотників, які Іран постачає Росії.

Під санкції потрапили:

  • Юсеф Абуталебі – керуючий директор компанії Mado. Двигуни виробництва Mado були виявлені на іранських БПЛА Shahed-136, які використовувала Російська Федерація у війні проти України.
  • Алі Реза Балалі – бригадний генерал і офіцер Корпусу вартових Ісламської революції. Він організував та провів захід з демонстрації та навчання використанню військових безпілотних літальних апаратів у Ірані в серпні 2022 року, на який були запрошені російські війська та в якому вони брали участь.
  • Бригадний генерал Абдолла Мехрабі, голова Аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції
  • Бригадний генерал Хамід Вахеді, головнокомандувач ВПС Ірану. Він на своїй посаді бере участь у прийнятті рішень, які стосуються іранської програми безпілотних літальних апаратів, експорту БПЛА та оборонного співробітництва з Російською Федерацією в цій галузі, відзначається у рішенні.

У списку юридичних осіб:

  • Іранська компанія DAMA, що бере участь у дослідженнях, розробці та виробництві іранської програми БПЛА Shahed-171.
  • Науково-дослідна джихадистська організація Корпусу вартових Ісламської революції (IRGC SSJO) – підрозділ, який розробляє та виробляє наземні радари, системи зв'язку, зброю, бойові машини та засоби електронної кібервійни.
  • Компанія Mado.
  • Компанія Paravar Pars, що виробляє безпілотні літальні апарати (БПЛА) для Повітряно-космічних сил Корпусу вартових Ісламської революції.
Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії