Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Данілов розповів, у чому помилились всі без виключення розвідки світу. А ще про Бахмут, розвал Росії і "парасюків" у РФ

Коротко переказуємо нове інтерв'ю секретаря РНБО
Джерело: відкриті джерела

Секретар РНБО Олексій Данілов дав інтерв'ю виданню "РБК-Україна". Ми зібрали для вас його ключові цитати та тези. 

Про Росію та масовані удари по території України

У РФ вже не ті можливості, які були на початку війни.

"Можливості, які були у Росії ще на 24 лютого 2022 року, і можливості, які зараз стосуються завдання масованих ударів, вже зовсім інші. Ми неодноразово говорили, що в Росії залишається не так багато високоточних ракет, якими вони раніше вбивали наших дітей, жінок, громадянське населення. Вони бережуть ракети. І вже, мабуть, є розуміння, що жодні їхні дії до певних дат абсолютно не впливають на нашу обороноздатність та міцність".

Про Бахмут

Бахмут – це не тільки географічна точка на карті нашої країни.

"Це місце, де щодня знищується безліч ворогів, їх техніка, зменшуються можливості росіян діяти на тих чи інших напрямках".

Про помилки розвідок світу 

"Всі без винятку розвідки світу помилилися у можливостях Росії, як і не дали коректну оцінку нашому народу, нашим Збройним силам, які стійко стали на захист країни".

Про помилки представників інших країн

"Їхня помилка була у 1991-му та 1994 роках, помилка є і зараз, якщо вважають, що ми з росіянами маємо якусь спільність, національну традицію, єдність тощо. Я їм пояснював, що ми два різні народи, ми від них відрізняємося як місяць від сонця, ми зовсім різні".

Про можливі поставки зброї Китаю для Росії

"Навіщо"? 

"Навіщо Китай ставатиме на бік Росії та постачатиме їй зброю? Щоб отримати великі проблеми, потрапити під ті чи інші обмеження? Звичайно, Китай цього не робитиме, йому це не потрібно від слова "зовсім"".

Про "фрагментацію" Росії та "парасюків"

"Що ж стосується фрагментації Росії, то цей процес буде відбуватися незалежно від нашого бажання, його вже запущено".

"Хочу повернутися в 2013–2014 рік, ви пам'ятаєте цю ситуацію, коли з'явилася людина на прізвище Парасюк, який ніде не був в перемовинах, не був залучений у великих процесах за білими столами, коли приїжджали дипломати. Вийшла ця людина на трибуну, і ви пам'ятаєте, що він тоді сказав. І це спрацювало, як спусковий гачок. "парасюки" в Росії вже є, питання у тому, коли вони вийдуть і почнуть говорити".

Про вихід на кордони 1991 року та договори з РФ 

"Як тільки ми вийдемо на кордони, навіть не уявляю, де вже має бути Путін. В Росії є дуже проста ситуація – хтось за все це має нести відповідальність. Звичайно, вони будуть знаходити чергового винного в своїх проблемах. Хоча їм треба в своїй голові розбиратися, це ж у них не вперше і не востаннє виникла така ситуація".

Що нам з ними підписувати?

"Ми можемо розмовляти з ними про те, що стосується питання компенсації збитків, нанесених нам РФ. Вони мають заплатити за все, що вони тут накоїли, вони мають це зробити за власний рахунок, за рахунок своїх ресурсів".

Про членство України в НАТО

Повноправне членство нашої країни в НАТО – це певна запорука нашої безпеки.

"Але, і я на цьому наголошую, – повноправне членство. Зараз дехто починає просувати тези про якийсь мікс, про якесь м'яке входження тощо. У сучасному світі воно так не працює".

 

Читайте також:
Окупанти здобули незначні тактичні переваги поблизу Авдіївки
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону