USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

ЗСУ перейшли з оборони в наступ на Бахмутському напрямку, – Міноборони

За добу ЗСУ просунулися від 200 до 1100 метрів на різних напрямках
Бахмут

Околиці Бахмута, квітень 2023 року

Джерело: Reuters

Українські військові на Бахмутському напрямку перейшли з оборони в наступ і за добу просунулися від 200 до 1100 метрів на різних напрямках. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

"Ворог на цьому напрямку перейшов до оборони, намагаючись утримати займані позиції. Наразі ворог стягує свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту", – зазначила вона.

Також Маляр розповіла, що підрозділи групи "Вагнера" залишаються подекуди у тилових районах. Станом на зараз бойові дії веде регулярна армія РФ, яка задіює десантно-штурмові загони.

"Так довго тримати оборону Бахмутського напрямку та зараз на ньому наступати вдається в тому числі завдяки зазделегідь підготовленим укріпленням. Вся місцевість довкола – це фактично укріпрайон. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально", – пояснила вона.

Ситуація в Бахмуті очима Генштабу та ISW

Як розповів командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, українські бійці просуваються на флангах, а росіяни втрачають позиції в передмісті.

Він також поділився кадрами штурму ЗСУ.

Тим часом в ранковому зведенні аналітики Інституту вивчення війни (ISW) відзначили просування українців.

Експерти роблять висновки, що ЗСУ могли вже зайти в Берхівку, яка розташована на північному заході від Бахмута.

Крім того, повідомляється, що українські сили могли просунутися з Оріхово-Василівки і зайняти висоти вздовж траси Е-40.

Читайте також:
На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету
Деякі батальйони ЗСУ вже використовують роботизовані дрони Деякі батальйони ЗСУ вже використовують роботизовані дрони
Чеська ініціатива: Україна може отримати першу партію артилерійських снарядів наприкінці травня Чеська ініціатива: Україна може отримати першу партію артилерійських снарядів наприкінці травня
ТЦК, ймовірно, не встигнуть оновити дані всіх військовозобов’язаних за 60 днів ТЦК, ймовірно, не встигнуть оновити дані всіх військовозобов’язаних за 60 днів