USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

ЗСУ могли прорвати першу лінію оборони РФ і просунутися на три кілометри у Запорізькій області, – ISW

Українські війська досягли обмежених тактичних успіхів на Донецькому та Запорізькому напрямках
ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Сили оборони України, ймовірно, просунулися до трьох кілометрів на Запорізькому напрямку, прорвавши першу лінію оборони росіян. Про це йдеться у щоденному зведенні аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

"4 червня українські сили провели локальні наземні атаки і, як повідомляється, домоглися обмежених тактичних успіхів у західній частині Донецької області та східній частині Запорізької області", – йдеться в повідомленні.

Відеозаписи з геолокацією, опубліковані 4 червня, показують, що механізовані українські сили здійснили обмежене просування на північний схід від Рівнопілля.

Водночас російські військові блогери стверджували, що українські сили наступали в напрямку Приютного (15 км на південний захід від Великої Новосілки) і Макар'ївки (в межах 4 км на південний захід від Великої Новосілки) і звільнили Новодарівку (14 км на південний захід від Великої Новосілки) і Нескучне (2 км на південний захід від Великої Новосілки).

Джерело: Institute for the Study of War (ISW)

"Деякі російські блогери стверджували, що українські війська прорвали першу лінію російської оборони і просунулися в цьому районі від 500 метрів до трьох кілометрів", – наголошується в публікації.

Також передбачається, що російські війська втратили свої позиції в Левадному.

При цьому аналітики ISW наголошують, що зараз немає візуальних доказів цих повідомлень.

Раніше

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вже готова до контрнаступу.


Читайте також:
Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW
"Редіс" Прокопенко закликав прибрати "Азов" з "чорних списків", щоб бригада почала отримувати зброю зі США
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець