USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

Знання Конституції та історії: Зеленський погодив нові правила отримання громадянства

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування
українська мова
Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №7606 про нові правила отримання громадянства України. Про це йдеться на сайті ВРУ.

Тепер для того, щоб отримати громадянство України, потрібно скласти іспити з історії країни та Конституції. А от іспит з української при отриманні громадянства складали і раніше. Рівень знань визначає Національна комісія зі стандартів державної мови.

Нові правила стосуватимуться лише тих, хто подасть документи на громадянство уже після того, як закон набере чинності.

"Повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року Російської Федерації на територію України внесло корективи ставлення держави до інституту громадянства України, зокрема щодо встановлення додаткових умов для прийняття до громадянства України", – пояснюють автори закону.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Раніше

Парламент підтримав в цілому запровадження іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою особам, які прагнуть отримати громадянство України. За відповідний законопроєкт №7606 проголосував 281 народний депутат.

Читайте також:
Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується
Замість строкової служби – три місяці навчання, а на війну – з 25: Що передбачає законопроєкт про мобілізацію Замість строкової служби – три місяці навчання, а на війну – з 25: Що передбачає законопроєкт про мобілізацію
Безугла запропонувала карати довічним за Безугла запропонувала карати довічним за "привласнення державних функцій", а потім назвала це "провокацією"
Обмеження для держорганів та заборона порнографії: З'явився законопроєкт щодо врегулювання роботи Telegram Обмеження для держорганів та заборона порнографії: З'явився законопроєкт щодо врегулювання роботи Telegram