USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Зеленський візьме участь у травневому саміті G7 в онлайн-форматі

Запрошення на участь в саміті Зеленський отримав від Японії
Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента
Президент України Володимир Зеленський прийняв запрошення взяти участь у саміті країн "Групи семи" у травні у форматі онлайн. Саміт G7 відбудеться у травні в японському місті Хіросіма. Про це він повідомив під час спільної пресконференції з главою уряду Японії Кісідою Фуміо.

"Я прийняв запрошення прем'єр-міністра (Японії, – ред.) і візьму участь у саміті в онлайн-форматі", – сказав глава держави.

До речі, у 2023 році саме Японія головує в G7.

Відзначимо, що Токіо підтримує Україну у відновленні інфраструктури, зруйнованої внаслідок воєнних дій. Зокрема нещодавно повідомлялось, що уряд Японії надасть Києву близько 170 млн доларів на відновлення критичної інфраструктури та розвитку економіки. А наприкінці лютого повідомлялося, що Токіо надасть додаткову фінансову допомогу Україні у розмірі 5,5 млрд доларів. 

До речі, сьогодні з візитом до України прибув прем'єр Японії Кісідо Фуміо. У межах візиту він, зокрема, відвідав понівечену російськими окупантами Бучу Київської області. Глава уряду поклав квіти біля церкви у Бучі, де ховали мирних жителів, убитих російськими окупантами.

"Я обурений цією жорстокістю. Я представляю японських громадян, аби висловити співчуття тим, хто втратив своє життя", – зазначив Кісіда.

Чому важливий приїзд прем’єр-міністра Японії до України – можна прочитати за цим посиланням.

Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський