USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Рада збільшила відпустки строковикам і курсантам

Їм обіцяють надати 30-денну відпустку
Військові
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада України ухвалила проєкт закону про збільшення тривалості відпустки для строковиків та курсантів. Він передбачає, що сумарно за рік вони можуть отримати 30 днів відпустки. Про це інформує нардеп Ярослав Железняк.

"Відпустки для курсантів: до 10 днів зимової + до 20 днів літньої. Щорічна відпустка строковикам збільшилася з 10 до 30 днів", – повідомив нардеп.

Рада збільшила відпустки військовим до 40 днів

На початку червня Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроєкт про відпустки військовослужбовцям. Про це поінформував нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Документ дозволить військовослужбовцям брати не 10, а 30 днів відпустки та отримувати доплати від 30 до 100 тис. гривень пропорційно до часу виконання бойових завдань. Крім того, ще 10 днів відпустки військові можуть взяти за сімейними обставинами.

Відпустка може бути надана частинами тричі на рік за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців.

Раніше

Президент України Володимир Зеленський 20 грудня підписав закон про надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану. Про це йдеться на сайті парламенту.

Згідно з документом під час дії воєнного стану військовослужбовці можуть брати частину щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення.

Уточнимо, що кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

При цьому щорічна основна відпустка може бути надана один раз упродовж календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військових у підрозділі.

Новини за темою: Військових в Україні перевірятимуть на алкоголь та наркотики
Читайте також:
Азартні ігри загрожують військовим: Як владі пропонують вирішити цю проблему Азартні ігри загрожують військовим: Як владі пропонують вирішити цю проблему
Законопроєкт про мобілізацію Рада може ухвалити через місяць, – нардеп Федієнко Законопроєкт про мобілізацію Рада може ухвалити через місяць, – нардеп Федієнко
Обмежено придатні чоловіки повинні пройти повторний медогляд: Ухвалено закон Обмежено придатні чоловіки повинні пройти повторний медогляд: Ухвалено закон
Заборона публікування відео в соцмережах для військових: Рада відхилила правку Заборона публікування відео в соцмережах для військових: Рада відхилила правку