USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Частина влучань на Донеччині – результат роботи зрадників, – Кириленко

Внаслідок повномасштабної війни РФ проти України на Донеччині вже пошкоджено або зруйновано 95 701 житловий об’єкт
руйнування війна Донеччина
Фото ілюстративне
Джерело: Нацполіція

На Донеччині колаборантів виявляють постійно, і частина влучань російських обстрілів, що відбуваються на території області, – це результат роботи зрадників. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає "Укрінформ".

"Ми повинні дивитись правді в очі і про це казати. Колаборантів виявляють постійно. Кількість таких людей є у кримінальних провадженнях, це можуть розголошувати лише слідчі. Колаборанти є і продовжують діяти, і частина тих обстрілів, які відбуваються на території Донецької області, влучання по об’єктах інфраструктури – це не якась мегаробота спецслужб Росії, а результат роботи зрадників", – зазначив він.

За даними Кириленка, внаслідок повномасштабної війни РФ проти України на Донеччині вже пошкоджено або зруйновано 95 701 житловий об’єкт, 746 закладів освіти і 216 медичних закладів.

Без урахування жертв у Маріуполі й Волновасі, станом на середину червня 1560 жителів Донеччини загинули і 3689 отримали поранення різного ступеня тяжкості внаслідок агресії РФ. При цьому 148 дітей в області загинули і 290 отримали поранення.

На території області залишаються жити близько 530 тис. осіб, тоді як до повномасштабної війни проживало 1 млн 800 тис. жителів.

Дітей на території області лишилося близько 40 тисяч.

Підозра колишній старості сільради 

Здавала окупантам патріотів України та очолила підконтрольний Росії орган влади. Колишній старості сільради на Донеччині повідомили про підозру, поінформували в пресслужбі Офісу генерального прокурора України.

Правоохоронці розповіли, що колишній старості Боївської сільської ради Маріупольського району Донецької області заочно повідомили про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності.

Слідство встановило, що в березні 2022 року під час окупації села Бойове староста сільради перейшла на бік ворога та активно співпрацювала зі збройними формуваннями росіян та з представниками так званої "ДНР".

"Користуючись своїми можливостями старости, жінка зібрала та передала агресору інформацію про мешканців села, які брали участь в АТО і ООС, колишніх правоохоронців і місцевих з активною проукраїнською позицією. За наведенням зрадниці окупанти арештували трьох жителів села та відвезли їх у невідомому напрямку", – йдеться у повідомленні.

Новини за темою: Хотіли встановити в Україні пам’ятники Кадирову: СБУ викрила ще 12 інтернет-агітаторів РФ

Потім у серпні жінка почала працювати у незаконному органі влади та стала головою "Боївської сільської адміністрації Володарського району" так званої "ДНР", яку створили в інтересах РФ.

Крім того, громадянка продовжує проводити підривну діяльність проти України, агітує місцеве населення сприяти окупаційній владі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Новини за темою: СБУ затримала двох зрадників, які на початку вторгнення підпалили пожежну частину на Київщині
Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська
На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так