USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Збитки на 176 млн гривень: Двом посадовцям "Центренерго" повідомили про підозри

У 2020 році між ПАТ "Центренерго" та приватною компанією було укладено угоди на закупівлю електроенергії
Центренерго
Центренерго
Джерело: відкриті джерела

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому члену дирекції та ексначальнику департаменту "Центренерго", а також керівнику приватної компанії "Юнайтед Енерджі" у завданні понад 176 млн гривень збитків державному енерговиробнику. Про це інформує пресслужба НАБУ.

"Зважаючи на те, що місцеперебування колишніх посадових осіб "Центренерго" не встановлене, про підозру їм повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2020 році між ПАТ "Центренерго" та приватною компанією – переможцем аукціону було укладено угоди на закупівлю електроенергії. Приватна компанія здійснила частковий відбір електроенергії, а тому була зобов'язана сплатити штраф. Проте надалі між товариством та компанією було укладено додаткові угоди, які виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії у розмірі 5% від договірного обсягу.

"Ці зміни дозволяли приватній компанії відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що умовою проведених аукціонів було гарантоване відібрання договірного обсягу електроенергії", – розповідають у САП.

У межах розслідування встановлено, що указані додаткові угоди були підписані заднім числом та мали на меті уникнення сплати штрафу приватною компанією за невідбір законтрактованої електроенергії.

У результаті таких дій ПАТ "Центренерго" недоотримано доходу на суму понад 176,8 тис. гривень – саме стільки коштів приватна компанія мала сплатити за невиконання зазначеного обов’язку.

Читайте також:
"Укренерго" анонсувало відключення світла для промислових споживачів
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака
Україна внаслідок обстрілів РФ за місяць втратила 7 ГВт енергогенерації – це гігантський обсяг, – Галущенко Україна внаслідок обстрілів РФ за місяць втратила 7 ГВт енергогенерації – це гігантський обсяг, – Галущенко
Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук