USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

З російських активів знайдено і заарештовано по світу всього 17,5 мільярда доларів, – Пендзин

Кошти РФ "розмазані" по багатьох підставних особах та компаніях
Путін

Російський диктатор Володимир Путін

Джерело: UWN

На сьогодні фізично знайдено і арештовано ледь приблизно 17,5 мільярда доларів російських активів. Про це в ефірі UWN заявив економіст Олег Пендзин, коментуючи питання розшуку активів РФ, які на цей момент складають приблизно 140 мільярдів доларів.

"Активи дуже сильно розмазані по підставних особах, компаніях, вони сховані через офшорні зони, тобто на сьогоднішній момент є надзвичайно великою проблемою винайдення активів підсанкційних осіб. Це стосується не тільки фізичних осіб, але і активів Центробанку Росії, які на сьогодні також далеко не всі знайдені. За даними Міністерства фінансів США, на сьогоднішній момент знайдено і заморожено активів менше, ніж на 60 мільярдів доларів. Це сукупно і активів Центробанку Росії, і активів підсанкційних осіб. Хоча потенційно ми знаємо, що там тільки 350 мільярдів доларів активів Центробанку Росії ну і 150 мільярдів доларів як мінімум підсанкційних осіб російських олігархів, які причетні до збройної агресії Російської Федерації в Україні", – зазначив економіст.

При цьому наголосив, що арештовані активи і які, можливо, за рішенням суддів будуть конфісковані по статтях, пов’язаних із відмиванням грошей і отриманих злочинним шляхом, поступлять в майбутньому не на відбудову України, а в бюджет тих країн, які, власне, довели їх злочинність і вже будуть знаходитись в бюджетах тих країн, а на відбудову України навряд чи підуть у достатньо великій кількості.

"Тому треба розуміти, що замороження активів – це достатньо складний процес, а юридичне забезпечення судових процесів, пов’язаних із цими активами, – це ще більш складні речі", – додав Пендзин.

Нагадаємо, нещодавно уряд Нідерландів офіційно дав згоду на пропозицію України про створення організації – Міжнародного реєстру збитків, завданих Україні російською агресією. Розташувати його планують в Гаазі. Вже зараз РФ повинна заплатити Україні сотні мільярдів євро за свою агресію.

Читайте також:
Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW
Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде