USD
НБУ
39.57
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.16
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.16
Готівка
42.85

ЮНЕСКО хоче виключити Одеський порт з переліку Світової культурної спадщини: Чому

Раніше ЮНЕСКО внесло історичний центр Одеси до списку Всесвітньої спадщини
Одеський порт
Джерело: відкриті джерела
Міський голова Одеси Геннадій Труханов заявив, що ЮНЕСКО хоче виключити Одеський порт з переліку Всесвітньої культурної спадщини. Про це він сказав під час сесії міськради, цитує "Укрінформ".

"Від комітету ЮНЕСКО ми отримали перелік рекомендацій, одна з яких – виключення Одеського порту з переліку об’єктів охорони Всесвітньої спадщини, але включення його до буферної зони, де будуть діяти обмеження щодо будівництва навколо порту", – сказав Труханов.

Наразі Одеса працює над рекомендаціями ЮНЕСКО, готуючи внесення свого центру до списку Всесвітньої спадщини. Їхнє виконання місто має завершити до лютого 2024 року. Зокрема, Одеса має зробити громадський простір комфортнішим й покращити технічний та естетичний стан історичної забудови, яка потрапила у зону ЮНЕСКО.

Новини за темою: В Україну прибули генсек Ради Європи Пейчинович-Бурич та гендиректор ЮНЕСКО Азуле

Труханов каже, що міська влада планує розробити кодекс візуальних правил та стандартів щодо вигляду фасадів будинків, а також створити креслення і моделі елементів міського середовища.

А ще міський голова наголосив, що потрібно змінювати ставлення до Одеси серед людей. "В суспільстві має бути виховане неприйняття дій, що ведуть до спотворення архітектури міста", – зазначив посадовець.

Раніше

Агентство ООН з питань культури ЮНЕСКО внесло історичний центр Одеси до списку Всесвітньої спадщини. Його визначили таким, що перебуває під загрозою.

Читайте також:
ФСБ завербувала двох іноземців: Готували ракетний удар по штабу Сил оборони на Одещині ФСБ завербувала двох іноземців: Готували ракетний удар по штабу Сил оборони на Одещині
Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний? Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний?
Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ
Після удару по Одесі голова МВС доручив переглянути алгоритм роботи екстрених служб Після удару по Одесі голова МВС доручив переглянути алгоритм роботи екстрених служб