USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Європарламент схвалив план збільшення боєприпасів для України

Закон встановлює механізми, принципи та тимчасові правила для забезпечення своєчасної та тривалої доступності боєприпасів для покупців у ЄС
Європарламент
Джерело: відкриті джерела
Європарламент підтримав законопроєкт про збільшення європейського виробництва боєприпасів і ракет. Документ покликаний розв’язувати проблему нестачі оборонної продукції в Європейському Союзі та пришвидшити постачання боєприпасів до України. Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

Закон про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) має на меті прискорити постачання оборонної продукції в Україну та допомогти державам-членам поповнити свої арсенали, пояснили в Європарламенті.

Зокрема, документ, що передбачає фінансування у розмірі 500 мільйонів євро, покликаний забезпечити ЄС боєприпасами класу "земля-земля", артилерійськими боєприпасами, ракетами та компонентами для них.

Новини за темою: Світовий банк виділив Україні ще 189,32 млн євро

Єврокомісія постійно відстежуватиме наявність цих оборонних продуктів, їхніх компонентів та відповідної сировини. 

Керівник переговорної групи Європарламенту депутат Крістіан Бушой назвав ухвалення законопроєкту "перемогою Європи та колективної безпеки".

"Сьогоднішнє рішення знаменує собою значний крок вперед для безпеки та оборони нашого Союзу і особливо в нашій непохитній підтримці України перед обличчям російської агресії, що триває", – наголосив він.

Новини за темою: ЄС виділив Україні понад 17 млн євро на цифровізацію

Бушой зазначив, що Європарламент готовий вести переговори щодо законопроєкту з Європейською Радою і "сподівається досягти угоди якнайшвидше".

Євросоюз схвалив постачання боєприпасів в Україну на 2 млрд євро

Очільники Міністерств закордонних справ ЄС затвердили план постачання Україні боєприпасів на 2 млрд євро, передає AFP.

Європейський Союз ухвалив рішення виділити додаткові два мільярди євро фонду, який допомагає закуповувати боєприпаси. Сьогодні це рішення підтвердили.

Спільна закупівля артилерійських снарядів для України має прискорити та збільшити постачання снарядів, які, як наголошували у Києві, терміново необхідні для боротьби з Росією.

Читайте також:
Європарламент відмовився схвалювати фінансування Ради ЄС, доки Україні не дадуть Patriot Європарламент відмовився схвалювати фінансування Ради ЄС, доки Україні не дадуть Patriot
Україна отримала нові боєприпаси для німецьких ЗРК Gepard, – Bild Україна отримала нові боєприпаси для німецьких ЗРК Gepard, – Bild
Валерій Дубіль: Зміцнюємо нашу медицину та наближаємо членство України в ЄС Валерій Дубіль: Зміцнюємо нашу медицину та наближаємо членство України в ЄС
Чехія закуповує боєприпаси для України у союзників РФ, – WSJ Чехія закуповує боєприпаси для України у союзників РФ, – WSJ