USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

ЄС може витратити 500 млн євро на виробництво боєприпасів для України

Євросоюз може доставити Україні один мільйон снарядів протягом наступних 12 місяців
Боєприпаси
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз планує витратити від 300 млн євро до 500 млн євро на підтримку виробників боєприпасів для України. Про це повідомив єврокомісар Тьєррі Бретон, передає Bloomberg.

Кошти будуть надходити до суми в 2 млрд євро, погодженої міністрами закордонних справ і оборони на початку цього тижня.

Кошти, окреслені Бретоном, будуть частиною третього напряму ширшої стратегії збільшення виробничих потужностей в ЄС, зокрема шляхом усунення вузьких місць. Програма також передбачає спільні закупівлі боєприпасів та відшкодування через Європейський фонд миру того, що країни-члени надсилають зі своїх запасів як сучасних, так і радянських боєприпасів в Україну.

Також зазначається, що держави-члени були проінформовані про те, що однією з ключових проблем у виробництві боєприпасів є постачання пороху, оскільки зараз його постачає кілька країн. Євросоюз прагне збільшити виробництво як на існуючих, так і на нових підприємствах.

Бретон вважає, що ЄС може доставити Україні один мільйон снарядів протягом наступних 12 місяців.

Євросоюз схвалив постачання боєприпасів в Україну на 2 млрд євро

Очільники Міністерств закордонних справ Євросоюзу затвердили план постачання Україні боєприпасів на 2 млрд євро, передає AFP.

Минулого тижня Європейський Союз ухвалив рішення виділити додаткові два мільярди євро фонду, який допомагає закуповувати боєприпаси. Сьогодні це рішення підтвердили.

Спільна закупівля артилерійських снарядів для України має прискорити та збільшити постачання снарядів, які, як наголошували у Києві, терміново необхідні для боротьби з Росією.

Новини за темою: Держконцерн "Укроборонпром" реорганізовано в АТ "Українська оборонна промисловість"

В п'ятницю, 17 березня, уряди ЄС все ще сперечалися про ключові деталі через розбіжності щодо того, як має працювати план, і відсутність ясності щодо поточних рівнів боєприпасів у запасах країн Євросоюзу. Та після підписання угоди, як писав Reuters, перші замовлення за планом можуть бути розміщені до кінця травня.

Офіційно деталі домовленостей поки не оприлюднили. Однак перед зустріччю Боррель висловив сподівання, що країни схвалять пропозицію, яку він представив, з трьома напрямками на загальну суму 2 млрд євро.

Раніше

Боррель деталізував, що йдеться, по-перше, про збільшення постачання артилерійських боєприпасів для ЗСУ; по-друге, про спільні закупівлі європейських держав та прискорення їхніх темпів для поповнення власних запасів; по-третє, про швидке нарощування виробничих потужностей європейського оборонпрому, щоб мати можливість задовольнити ці потреби.

Читайте також:
Чеська ініціатива: Україна може отримати першу партію артилерійських снарядів наприкінці травня Чеська ініціатива: Україна може отримати першу партію артилерійських снарядів наприкінці травня
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням
Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина