USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 0 5 0 (+710)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90

Є чотири причини. Військовий експерт пояснив прагнення РФ захопити Бахмут за будь-яку ціну

Контроль над Бахмутом дає можливість ЗСУ тримати Краматорськ і Слов'янськ поза зоною впливу окупаційних військ
Бахмут_2
Джерело: (с) Андрій Дубчак

Російські війська всіма силами намагаються захопити Бахмут одразу з кількох причин. Зокрема, місто має для ворога економічне та політичне значення. Про це в ефірі UWN заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Він зазначив, що контроль над Бахмутом дає можливість ЗСУ тримати агломерацію – Краматорськ, Слов'янськ – поза зоною впливу окупаційних військ.

"З виходом (ЗСУ, – ред.) з Бахмута окупанти отримують важливість подальшого просування в ключові міста української оборони", – наголосив експерт.

Також, за словами Снєгирьова, зі взяттям Бахмута окупанти вирішують для себе й економічне питання – контроль над водозабором. Це вирішить питання водопостачання окупованих територій. При цьому йдеться як про питну, так і технічну воду.

Новини за темою: Боєць ЗСУ: Тримати Бахмут доцільно – там укріплені позиції, підготовлені війська і є підкріплення

Крім того, захоплення міста дає російським військам відсунути ЗСУ від ключової для противника залізничної станції у Волновасі, яку окупанти використовують для перекидання особового складу, важкої бронетехніки та паливно-мастильних матеріалів.

Відповідно завдання окупантів – відсунути ЗСУ на відстань, яка не дозволяє тримати Волноваху під вогневим контролем, пояснив він.

"Четверте, ключове значення Бахмута – це виключно політичне. Російським окупантам конче необхідно продати внутрішньому споживачеві якусь бодай умовну перемогу, бо, наприклад, взяття населеного пункту Сакко і Ванцетті, в якому до війни проживали мешканці, навряд чи можна назвати воєнним успіхом окупаційної армії", – сказав Снєгирьов.

Що зараз відбувається в Бахмуті?

Як зазначають у мерії міста, евакуація з Бахмута сповільнилася до мінімуму.

Заступник мера Олександр Марченко повідомив, що щодня з міста евакуюють від п'яти до десяти людей, порівняно з 600, які залишали місто, коли евакуація була на піку.

В той же час він додає, що противник продовжує завдавати ударів по багатоповерхових будинках і житловому сектору.

"Противник завдає ударів по місту всіма можливими способами", – сказав він.

Раніше

Згідно з даними ISW, російським військам, попри всі наступальні операції, найближчим часом не вдасться ні оточити, ні захопити місто

Читайте також:
Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн
Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві
МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 грн за долар МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 грн за долар
Палата представників США оприлюднила текст законопроєктів про допомогу партнерам. Україні передбачено 61 млрд доларів Палата представників США оприлюднила текст законопроєктів про допомогу партнерам. Україні передбачено 61 млрд доларів