USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

У столиці Судану одна зі сторін конфлікту захопила лабораторію з вірусами кору та холери: Чим це небезпечно

Лаборантів вигнали з медичного закладу і тепер небезпечні біологічні матеріали та речовини зберігаються без належного контролю
Коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У столиці Судану захопили лабораторію з вірусами, тому в країні оголосили про ризик біологічної небезпеки. Про це заявив представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), пише Reuters.

У місті Хартум одна зі сторін, що воює у країні, взяла під свій контроль національний медичний заклад. В ньому зберігаються збудники кору і холери для вакцинації.

Новини за темою: ВООЗ звинуватила Китай у приховуванні даних про походження COVID-19, у КНР обурились

Представник ВООЗ розповів, що бойовики вигнали робітників із лабораторії і тепер всі речовини залишаються без нагляду та контролю.

"Це головна проблема: відсутність доступу для лаборантів, щоб вони могли піти в лабораторію і безпечно зберігати наявні біологічні матеріали та речовини", – зазначив представник організації охорони здоров'я.

Новини за темою: ВООЗ змінила рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19

Ситуація в Судані зараз

В країні наразі йдуть безперервні бойові дії між армією та Силами швидкого реагування. Також відсутні запаси їжі та води.

Гуманітарне управління ООН (OCHA) заявило, що нестача продовольства, ліків та палива стає надзвичайно гострою, а ціни на основні товари, включаючи воду в пляшках, стрімко зростають.

Дедалі більше іноземців та місцевих жителів залишили столицю.

З початку бойових дій 15 квітня десятки тисяч людей уже поїхали до сусідніх Чаду, Єгипту, Ефіопії та Південного Судану.

Україна також евакуювала усіх своїх громадян з охопленого боями Хартуму. В цілому врятовано 138 громадян. Серед них 35 жінок та 12 дітей.

Читайте також:
Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх? Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх?
Торік військові витрати у світі зросли на 6,8%, – дослідження Торік військові витрати у світі зросли на 6,8%, – дослідження
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану