USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

У ЗСУ пояснили, звідки взялась помилкова інформація про відхід окупантів з Каховки

Інформація про відхід росіян з даного населеного пункту була оприлюднена внаслідок некоректного використання наявних даних
Нова Каховка_2
Джерело: відкриті джерела

Підрозділи росіян і досі залишаються у місті Нова Каховка, що на Херсонщині. Інформація про відхід росіян з даного населеного пункту була оприлюднена внаслідок некоректного використання наявних даних, пояснили в Генштабі.

В Збройних силах України додали, що росіяни проводили масову ротацію, яку військові сприйняли як вихід з міста.

"Спочатку це була масована ротація, яка спровокувала розуміння, що війська пакуються й виходять. Але вийшли одні підрозділи й зайшли інші. Така робота в принципі проводиться дуже часто в тих населених пунктах, які прилягають до Лівого берега", – пояснила в ефірі телемарафону речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Що говорили перед цим

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що станом на 22 березня всі підрозділи російської армії, які були розміщені в окупованій Новій Каховці Херсонської області, залишили місто.

"Цьому передував обхід найближчих помешкань місцевого населення з метою наживи. Окупанти "конфісковували" у цивільного населення у великих кількостях побутову й електронну техніку, коштовності, елементи одягу і мобільні телефони", – йдеться у вечірньому зведенні 23 березня.

Джерело: відкриті джерела

У Генштабі також повідомили, що в низці населених пунктів захопленої військами РФ лівобережної частини Херсонської області загарбники почали пошуки громадян з проукраїнською позицією. Для цього вони використовують списки учасників АТО, військових пенсіонерів та списки тих осіб, які проходили службу в правоохоронних органах України.

Крім того, напередодні стало відомо, що ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин планує згорнути операції своїх найманців в Україні через невдачі та сфокусуватися на Африці. На це рішення його підштовхнули проблеми з постачанням боєприпасів "Вагнеру" на тлі конфлікту з міноборони РФ.

Читайте також:
Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти
У найближчі два-три роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає У найближчі два-три роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня
Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ