USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Вночі українські міста знову були під обстрілами: Що відомо на цю мить

Під удар потрапили Миколаїв, Київська та Хмельницька області
шахед дрон
Джерело: відкриті джерела

Російські окупаційні війська в ніч на 13 травня вкотре обстріляли українські міста. Під удар потрапили Миколаїв, Київська та Хмельницька області. Внаслідок обстрілів є руйнування та постраждалі.

Вночі Україну атакували ударні дрони іранського виробництва Shahed-136/131.

Миколаїв

За інформацією начальника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, після опівночі ворог завдав удару по обласному центру. Через влучання дронів пошкоджень зазнав п'ятиповерховий житловий будинок та зруйновано двоповерхову будівлю на підприємстві. Унаслідок обстрілу виникли пожежі на обох об'єктах, які були оперативно ліквідовані підрозділами ДСНС.

Три людини постраждали.

Згодом мер міста Олександр Сєнкевич додав, що багато житлових будинків пошкоджені: там повилітали вікна, двері, балкони, посічені фасади, поламало дерева.

Дісталося і дитячому садочку – понівечений майданчик.

"Тут жодних військових об’єктів. Ось цей дитячий садочок готували до відкриття, тому прибрали територію. Три людини постраждали: одну з яких госпіталізували", – розповів Сєнкевич.

Він розповів, що перша ракета прилетіла на територію дитсадка, а друга на територію Миколаївського хлібзаводу, який випікає хліб і для херсонців. Згоріло та пошкоджено кілька вантажних автомобілів, що возять хліб до Херсону.

Олександр Сєнкевич зауважив, що цей удар по Миколаєву можна розцінювати як терористичний акт, щоб вбити, поранити та заморити голодом людей.

Мер нагадав, що всі, кому потрібна допомога у тимчасовому прихистку чи отриманні їжі, можуть звертатися до міськради – там допоможуть.

Хмельницька область

У регіоні вночі прогриміла серія вибухів. За словами мера Хмельницького Олександра Семчишина, у місті "прильотів" не зафіксовано, однак унаслідок терористичної атаки є влучання в об'єкт на території однієї з громад Хмельницького району, унаслідок чого розпочалася пожежа.

Пізніше в місцевій військовій адміністрації уточнили, що росіяни атакували об'єкт критичної інфраструктури, який розташований за межами населених пунктів.

Пізніше стало відомо, що кількість постраждалих через нічну атаку по Хмельниччині "наближається" до 30 людей. За словами мера, поранення легкі, тому життю людей нічого не загрожує. Двоє з них госпіталізовані.

Ось такий вибух у Хмельницькій області спостерігали місцеві:

Київська область

Уночі на Київщині також повідомлялося про вибухи. За попередньою інформацією, у регіоні відпрацювала система ППО. Однак також повідомлялося, що уламки дрона пошкодили житловий будинок, де почалася пожежа.

Про постраждалих поки що невідомо.

Дані Повітряних сил ЗСУ

Опівночі 13 травня 2023 року ворог атакував Україну з північного та південного напрямків ударними БпЛА іранського виробництва "Shahed-136/131".

Усього зафіксовано 21 пуск. На різних напрямках знищено 17 баражуючих боєприпасів із застосуванням зенітного ракетного озброєння, винищувачів, мобільних вогневих груп.

Читайте також:
Атакували Атакували "Шахедами" та ракетами: Росіяни цієї ночі вдарили по об'єктах критичної інфраструктури в низці областей
Удар по Харкову: Росія спрямувала на житловий масив міста модифіковані бомби Удар по Харкову: Росія спрямувала на житловий масив міста модифіковані бомби
Намагався влаштуватися до поліції, щоб шпигувати за Намагався влаштуватися до поліції, щоб шпигувати за "Гвардією наступу" та підрозділами ЗСУ: Затримано "крота" російської ФСБ
Ворог атакував Одещину та Миколаївщину: Пошкоджено енергетичну інфраструктуру, на Миколаївщині є постраждалі Ворог атакував Одещину та Миколаївщину: Пошкоджено енергетичну інфраструктуру, на Миколаївщині є постраждалі