USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Військовослужбовці ЗСУ отримали 200 тонн гуманітарної допомоги, яка була заблокована на складах у Києві

Наразі вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до блокування доступу та псування продуктів гуманітарної допомоги
гуманітарна допомога_6

Правоохоронці виявили 200 тонн гуманітарної допомоги, заблокованої на складах у Києві. 6 квітня 2023

Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

Військовослужбовці ЗСУ та Нацгвардії отримають 200 тонн гуманітарної допомоги, заблокованої на складах у Києві. Про це розповіли в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці зазначили, що в ході досудового розслідування проведено огляди складів на території Києва. Виявлено десятки тонн гуманітарних вантажів від різних країн-донорів – Польщі, Великої Британії, Азербайджану та інших країн.

"Прокурори Офісу генерального прокурора разом з правоохоронцями розблокували доступ до гуманітарної допомоги, яка тривалий час у великій кількості зберігалася у складських приміщеннях на території Солом'янського району столиці", – додали в прокуратурі.

Наразі благодійна організація, яка отримала доступ до гуманітарки, передала для Державної спеціальної служби транспорту МОУ макаронні вироби, тушонку, тонни борошна, напої, а також медичні ноші, пожежні шланги та бронежилети.

Гуманітарну допомогу також передали Грузинському національному легіону, медикам Нацгвардії та бійцям окремого батальйону спеціального призначення. Вони отримали ковдри, тактичні костюми, комплекти пожежного одягу, каремати, спальники, аптечки, катетери, шприци, антисептики, перев’язочні матеріали, пластирі, продукти харчування, посуд та засоби гігієни.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до блокування доступу та псування продуктів гуманітарної допомоги.

Випадки розкрадання гуманітарної допомоги

На початку січня цього року Державне бюро розслідувань заблокувало схему масштабного розкрадання продуктів харчування для військових.

В ДБР встановили, що одне із приватних підприємств займалося постачанням продуктів у понад 45 військових частин. Тільки за пів року війни у 2022 році воно отримало військових підрядів на понад 2 млрд гривень. У документах підприємці вказували одну кількість продуктів, а до військових частин надсилали зовсім інші об’єми. Залишок продукції вони перепродавали через мережу посередників.

Втім, у Дніпропетровській області Державне бюро розслідувань знайшло ще один підпільний склад з краденими продуктами харчування, що призначалися для військових.

Частину вилучених продуктів було передано військовим, решта після завершення необхідних експертиз також надійде до військових частин.

Читайте також:
США закликають Ізраїль провести розслідування через удар по гуманітарних працівниках у Газі США закликають Ізраїль провести розслідування через удар по гуманітарних працівниках у Газі
ЄС виділяє Україні 75 млн євро на гуманітарні проєкти ЄС виділяє Україні 75 млн євро на гуманітарні проєкти
Керівницю апарату Харківської ОВА підозрюють у заволодінні понад 15 млн гривень при закупівлі продуктів для гуманітарних потреб Керівницю апарату Харківської ОВА підозрюють у заволодінні понад 15 млн гривень при закупівлі продуктів для гуманітарних потреб
ООН попереджає про уповільнення допомоги Україні в 2024 році ООН попереджає про уповільнення допомоги Україні в 2024 році