USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

Вагнерівці та російська розвідка намагаються проникнути у спільноти геймерів через Discord, – голова Microsoft

Вже виявлено кілька таких спроб
Discord
Discord
Джерело: відкриті джерела

Члени ПВК "Вагнера" та російська розвідка намагаються проникнути у геймерські спільноти через платформу соціальних мереж Discord. Про це, виступаючи на саміті світової економіки Semafor, заявив президент Microsoft Бред Сміт.

За його словами, кіберфахівці Microsoft нещодавно виявили кілька подібних спроб. Причому, уточнив Сміт, російські шпигуни використовують Discord як місце для поширення різноманітної інформації.

Що таке Discord

Discord – кросплатформна система миттєвого обміну повідомленнями за допомогою VoIP та відеоконференцій. Вона використовується різними спільнотами за інтересами. Найбільш популярна у геймерів та учнів. Розробником є компанія Discord Inc. з Сан-Франциско.

Простими словами, Discord є платформою, на якій люди зі схожими інтересами можуть ділитися інформацією і спілкуватися. Платформа популярна серед ігрової спільноти, оскільки пропонує гравцям відеоігор можливість спілкуватися один з одним та розвивати спільноту поза самими іграми.

Нагадаємо, витік особливо важливих документів американської оборони та розвідки відбувся саме через платформу Discord. Ми детально розповідали про цей скандал.

Читайте також:
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою
"Летить не туди куди треба": Науковці розповіли про точність ракети "Циркон"
Бажання Кремля звинуватити Україну в теракті у Бажання Кремля звинуватити Україну в теракті у "Крокус Сіті Хол" загрожує внутрішній безпеці Росії, – ISW