USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В Україну вперше надійшли конфісковані гроші підсанкційних осіб, пов'язаних з Росією

Український бюджет поповнився статками колаборантів Ворона та Сальдо, а також російського олігарха Дерипаски
конфіскація активів
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

До держбюджету надійшло понад 32 мільйони гривень коштів, конфіскованих за рішенням суду у підсанкційних осіб. Про це заявив голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

"Сьогодні вперше санкційні гроші починають працювати на державу. Понад 32 млн гривень вже надійшли в державний бюджет. Йдеться про власні кошти таких колаборантів, як Ворон та Сальдо, і фінанси з підприємства російського олігарха Дерипаски", – написав Коваль.

Він додав, фонд, отримавши рішення суду, вживає заходи для максимально ефективного управління та розпорядження стягнутими активами. В тому числі ініціює зняття раніше накладених арештів.

Нагадаємо, у травні минулого року Вищий антикорупційний суд конфіскував частину активів колаборанта, колишнього мера Херсона Володимира Сальдо, який наразі є ватажком окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонської області.

Також в лютому минулого року Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі у державну власність України підприємств, які належали російському олігарху Олегу Дерипасці.

На початку цього року адміністрація президента США Джо Байдена підтримала законопроєкт, який дозволить їй конфіскувати частину з 300 мільярдів доларів заморожених російських активів, щоб спрямувати їх на відновлення України.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів
ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ