USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

В Україну прибули генсек Ради Європи Пейчинович-Бурич та гендиректор ЮНЕСКО Азуле

Сьогодні столиця приймає кількох високих гостей
МЗС України
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні, 3 квітня, до Києва з візитом прибула генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Про це у Twitter повідомила заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Вона зазначила, що сторони обговорили подальші кроки, необхідні для відновлення справедливості та притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності.

"Рада вітати генерального секретаря Ради Європи Марію Пейчинович-Бурич у Києві. Подякувала за ініціативу Ради Європи щодо створення Реєстру збитків, завданих агресією Росії", – написала Джапарова.

Також заступниця міністра закордонних справ розповіла, що сьогодні в Україні з візитом перебуває також генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азуле.

"Візит очільниці ЮНЕСКО до України є величезним знаком підтримки наших зусиль із захисту та відновлення сфер культури, освіти, науки, молоді, спорту та медіа в Україні. Ці питання стоять на порядку денному сьогодні", – написала Джапарова.

Додамо, що це не єдині сьогоднішні візити високих гостей. У столицю також прибув віцеканцлер – міністр економіки Німеччини Роберт Габек. За даними видання Spiegel, мета візиту – обговорення питань про відновлення України і про розвиток співпраці в галузі енергетики. 

Габек зазначив, що його візит повинен стати сигналом про те, що Німеччина вірить в перемогу та відновлення нашої країни і готова в цьому допомогти. Він додав, що в інтересах Європи не тільки підтримати Україну, а й зробити її економічно сильним партнером у майбутньому.

Раніше ми писали, що Німеччина розглядає можливість модернізації української ГТС для транспортування водню.

Читайте також:
Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС
Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме Обмеження на консульські послуги для чоловіків: Кого стосується та як довго це триватиме
Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи
МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку