USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

В Україну їдуть Gepard: Німеччина надала новий пакет допомоги для ЗСУ

Німеччина має намір продовжувати постачання зенітних установок до України
Шольц з танком
Джерело: відкриті джерела

Німеччина надала новий пакет допомоги для Збройних сил України. До нього увійшли сім зенітних установок Gepard. Про це повідомляє прес-служба уряду Німеччини.

Німеччина найближчим часом передасть Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшло наступне:

  • 7 зенітних установок Gepard;
  • 100 000 аптечок;
  • 3 броньовані мостоукладальні машини BIBER;
  • 8 надводних безпілотників;
  • 12 прикордонних машин;
  • 4 тисячі спальних мішків;
  • 30 автомобілів швидкої допомоги.
  • також Україні передадуть запчастини, які потрібні для ремонту гелікоптерів Мі-24.

Частина техніки буде поставлятися зі складів бундесверу, а інша частина - від промисловості, що фінансуються внаслідок коштів ініціативи уряду з модернізації. У німецькому уряді підкреслили, що з міркувань безпеки не буде повідомлятися інформація про способи і терміни доставки озброєння.

Зазначимо, що Німеччина має намір продовжувати постачання зенітних установок Gepard до України та працює над цим питанням.

Для чого потрібні зенітні установки Gepard

Gepard став ефективною зброєю проти іранських безпілотників Shahed-136. Також його використовують для захисту української критичної інфраструктури.

Зенітна самохідна установка Gepard здатна вражати цілі, що літають на висоті до трьох кілометрів, на дистанції до чотирьох кілометрів. Для цього комплекс має в своєму розпорядженні дві скорострільні гармати Oerlicon KDA калібру 35 мм швейцарського виробництва.

 

Читайте також:
Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії
Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро