USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

В Україні запрацювало Держагентство відновлення інфраструктури. Його очолив Мустафа Найєм

Рішення про створення Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України ухвалили 13 січня
Мустафа-Масі Найєм

Голова Держагентства відновлення Мустафа Найєм

Джерело: відкриті джерела

В Україні на базі Держагентства інфраструктурних проєктів та Держагентства автомобільних доріг ("Укравтодор") створили нову структуру – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Очільником новоствореного відомства став Мустафа-Масі Найєм.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України: що відомо

Рішення про створення Держагенства прийняли на засіданні уряду 13 січня. Нова структура постала на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг.

Як заявив український прем’єр-міністр Денис Шмигаль, створення цього агентства дозволить "оптимізувати робочі процеси, уникнути хаотичності у плануванні та реалізації проєктів".

За його словами, реалізація Плану великого відновлення України стане важливою частиною співпраці з Євросоюзом.

"Вже зараз ми знаємо джерела надходження 110 млрд гривень на відбудову цього року. В той же час ми розраховуємо, що нам вдасться акумулювати в шість разів більше коштів, аби уже в 2023-му відновити якнайбільше інфраструктури та житла українців", – сказав Шмигаль.

Так, серед першочергових завдань агенства є:

  1. Координація запитів від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення.
  2. Відпрацювання механізму взаємодії з донорами – урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями.
  3. Запуск роботи на перших об'єктах відновлення.

Хто такий Мустафа-Масі Найєм

Народився у 1981 році у Кабулі (Афганістан), у 1991-му родина переїхала в Україну.

У 2003 році закінчив Національний технічний університет КПІ ім. Сікорського, факультет авіакосмічних систем. У 2018-му здобув кваліфікацію магістра права у Київському Національному університеті ім. Шевченка.

З 2005-го по 2014 рік працював журналістом, спецкором, редактором та медіаменеджером провідних українських видань. Нагороджений преміями "За поступ у журналістиці" ім. Олександра Кривенка, Герда Буцеріуса "Вільна преса Східної Європи".

Пізніше працював у команді запуску Патрульної поліції в Україні, а згодом – у Державному концерні "Укроборонпром".

З серпня 2021 року Мустафа Найєм працював в команді Міністерства інфраструктури, а згодом – в команді Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Сферою його відповідальності було дорожнє господарство, автомобільні перевезення, безпека на транспорті, розвиток прикордонної інфраструктури та сервісів для водіїв.

Читайте також:
"Була дуже великим об'єктом": Найєм розповів чому не спрацював захист Трипільської ТЕС
Україна закупить РЕБ для захисту об’єктів критичної інфраструктури Україна закупить РЕБ для захисту об’єктів критичної інфраструктури
Литва виділяє 5 млн євро на відбудову шкіл і дитсадків в Україні Литва виділяє 5 млн євро на відбудову шкіл і дитсадків в Україні
Парламент Швейцарії підтримав використання російських активів на відновлення України Парламент Швейцарії підтримав використання російських активів на відновлення України