USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Україні вперше провели операції з імплантації клітин дітям із порушенням рухливості кінцівок

Операції були проведені у Львові італійським хірургом Роберто Брамбіллою та ортопедами-травматологами дитячої лікарні Святого Миколая
операція_2
Джерело: Facebook

В Україні провели перші три операції з імплантації стовбурових клітин дітям із порушеннями рухливості кінцівок. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Першого медичного об'єднання Львова.

Зазначається, що операцію провів відомий італійський хірург Роберто Брамбілла спільно з ортопедами-травматологами дитячої лікарні Святого Миколая.

"Втручання з використанням стовбурових клітин – це одна з провідних світових методик регенеративної медицини. І нещодавно вона вперше була застосована і в нашій лікарні. Такий сучасний метод лікування – це шанс для маленьких пацієнтів з опіковими травмами та іншими патологіями збільшити рухливість у кінцівках", – ідеться в дописі.

Одну з операцій провели 17-річній Божені зі Львівської області. Дівчинка народилася зі зрощенням променевої та ліктьової кісток, через що долоня її лівої руки була повернута вперед. Це створювало дискомфорт і не давало Божені бути самостійною у побуті.

Як проходила операція?

Хірургічне втручання проходило в кілька етапів. Спочатку методом ліпосакції хірурги забрали зі стегнової ділянки пацієнтки жирову тканину та відокремити від неї так звані мезенхімальні стовбурові клітини. Потім вживили їх у раніше прооперовану ділянку руки.

Стовбурові клітини дуже ефективні в таких випадках, адже мають здатність трансформуватися в будь-який інший тип клітин, що своєю чергою прискорює процес відновлення тканин руки.

Інші два втручання лікарі виконали дітям з опіковою та травматологічною патологіями. Ці маленькі пацієнти теж із нетерпінням чекають на скоріше покращення рухливості кінцівок.

Нагадаємо, минулого року у Львівському Національному реабілітаційному центрі "Незламні" презентували результати першого в українській медицині випадку остеоінтеграційного протезування.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні