USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

В Україні почав діяти моніторинг риболовецьких суден

Контроль допоможе зменшити випадки незаконного рибальства, а також знизити корупційні ризики
рибалки
Джерело: відкриті джерела

В Україні з початку червня почала діяти система моніторингу риболовецьких суден. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що місцезнаходження риболовних суден під час промислового вилову риби у межах і за межами України тепер фіксується спеціальною інформаційно-телекомунікаційною системою.

Метою моніторингу є забезпечення чіткого контролю за місцезнаходженням суден, що являється необхідним для охорони водних біоресурсів та їх раціонального використання.

Новини за темою: Ціни на землю зросли від початку року на 20%, – Мінагрополітики

"Запуск нової системи моніторингу стане ще одним важливим пазлом у процесі реформування рибної галузі. Онлайн-моніторинг за риболовними суднами дає можливість зменшити ганебну практику незаконного рибальства, а також знизити корупційні ризики у промисловому вилову водних біоресурсів", – зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

Також в міністерстві додали, що контроль за риболовними суднами допоможе знизити частку незаконної рибної продукції на ринку, яка наразі складає значну конкуренцію легально добутим водним біоресурсам. Водночас такий моніторинг дозволить сформувати об’єктивну доказову базу щодо незаконного вилову риби та посилить ефективність заходів з охорони водних біоресурсів.

Новини за темою: Більшість сільгосппродукції з України поставлятимуть до Туреччини без мита, – Мінагрополітики

Раніше

Також в цьому місяці Мінагрополітики ініціювало перед урядом України відновлення ветеринарного контролю на молоко та молочні продукти з Польщі.

Пропонують провести перевірку документів, здоров’я та благополуччя тварин, а також фізично проінспектувати лабораторні дослідження.

Читайте також:
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде
Європарламент схвалив продовження режиму безмитної торгівлі для України Європарламент схвалив продовження режиму безмитної торгівлі для України
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Європейський суд з прав людини ухвалив 130 рішень проти України Європейський суд з прав людини ухвалив 130 рішень проти України