USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

В Україні членам проросійських партій на 10 років заборонять балотуватися до Ради: Що відомо

Закон буде стосуватися заборони балотування від сільських, районних та інших місцевих рад, закінчуючи Верховною Радою
Верховна Рада, парламент
Джерело: Уніан

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, який передбачає заборону членам проросійських партій балотуватися на виборах.

У пояснювальній записці вказано, що представники таких політичних партій, як "Опозиційна платформа – За життя", "Партія Шарія", "Опозиційний блок", "НАШІ", "Ліва опозиція", "Соціалістична партія" були складовими плану Російської Федерації із захоплення України.

Щоб не допустити повторення цього, був розроблений законопроєкт, який обмежить право осіб обиратись народними депутатами, депутатами місцевих рад чи сільськими, селищними та міськими головами у тому випадку, якщо вони раніше належали до проросійських партій.

Новини за темою: Зеленський відповів на петицію про позбавлення мандатів усіх членів колишньої "ОПЗЖ"

Обмеження пропонують запровадити на 10 років після припинення або скасування дії воєнного стану в Україні. Також у документі вказано, що такі особи несуть загрозу суверенітету та територіальній цілісності України.

Раніше

РНБО після початку повномасштабної агресії Росії призупинила роботу партій, які мають зв’язки з Росією, а вже 14 травня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони діяльності проросійських партій в Україні.

З березня 2022 року в Україні діє законодавство про кримінальну відповідальність колаборантів.

Нещодавно в Україні заборонили діяльність "Партії регіонів". Відповідне рішення ухвалив Восьмий апеляційний адміністративний суд. Також були націоналізовані всі активи політсили.

Читайте також:
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання
Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив
Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки